Maak een afspraak

De uitdaging

SaaS bedrijf simpul had een uitdagende taak voor de boeg. Ze wilden een gebruiksvriendelijk en schaalbaar Software as a Service (SaaS)-platform creëren om de efficiency te verhogen voor bedrijven in de groenbranche. Het doel was om de administratieve lasten voor hoveniers te verlagen waardoor zij zich meer kunnen concentreren op wat ze het beste doen: mooie tuinen aanleggen. 

Tijdens het ontwikkelen hebben we mensen uit de praktijk uitvoerig betrokken bij de ontwikkeling van de oplossing. Samen met de opdrachtgever waren we overtuigd van de kracht van deze samenwerking ,want op deze wijze kregen we snel door waar de software aan moest voldoen en hoe je kostenbesparend blijft werken in een steeds veranderende markt.

Ik heb ook een uitdaging

De oplossing

Met alle stakeholders samen hebben we gewerkt aan de ontwikkeling van een intuïtief en gebruiksvriendelijk SaaS-platform dat specifiek is afgestemd op de behoeften van de groenbranche. Zo zorgt de oplossing voor een gestroomlijnde workflow en automatiseert het tijdrovende administratieve processen & taken t.b.v. offerte voorbereiding en projectregistratie.

Dankzij de nauwe samenwerking tussen Divtag en simpul werd een geautomatiseerd registratiesysteem voor meerwerk, maar ook templates voor standaard offertes ontwikkeld. Dit betekent dat hoveniers niet langer kostbare tijd kwijt zijn aan handmatige administratieve taken. Bovendien hebben we ervoor gezorgd dat het systeem schaalbaar is, waardoor simpul zelfstandig en onafhankelijk kan blijven groeien en snel nieuwe klanten kan aansluiten. 

Het succes

Het resultaat van deze samenwerking is een mooie SaaS oplossing waarin snel offertes, calculaties en planningen gemaakt kunnen worden, maar ook waar alle CRM achtige werkzaamheden in verricht kunnen worden.  Hierdoor besparen alle klanten van simpul tijd op administratieve taken, wat geleid heeft tot verbeterde efficiëntie en winstgevendheid voor deze aangesloten hoveniersbedrijven.

Het partnerschap tussen Divtag en simpul heeft ervoor gezorgd dat de software voortdurend wordt verbeterd en aangepast aan de veranderende behoeften van deze klanten en zorgt de jaarlijkse terugkerende klantendag telkens voor verbeterde oplossing en een validatie of de oplossing nog altijd tijd bespaart. 

De oplossing die Divtag voor simpul heeft gemaakt laat zien dat een zelf ontwikkeld software product ook in een traditionele industrie zoals de groenbranche uitermate geschikt is voor zowel het MKB als de ZZP’er. Divtag is dan ook een trotse partner van simpul en dragen we graag bij aan hun digitale transformatie.

Ik wil samenwerken!

Onze ervaring

We geloven sterk in het principe “Build once, deploy as many.” Hierbij ontwikkelen we centrale software die rekening houdt met licenties en aparte gegevensopslag, waardoor we geautomatiseerde oplossingen aan meerdere klanten tegelijk kunnen aanbieden. Dit model staat bekend als SaaS, oftewel Software as a Service.  Gebruikers betalen een maandelijks bedrag en krijgen daardoor toegang tot de software.

Natuurlijk begrijpen we dat de investeringen voor de baten uitgaan. Bij Divtag besteden we dan ook aandacht aan elk detail van het ontwikkelingsproces en zorgen we ervoor dat alle functionaliteiten  zorgvuldig worden bedacht, gebouwd, getest en beschikbaar worden gesteld aan de  gebruikers. We beseffen dat onvolledige software niet wenselijk is, maar we hebben een methode om te bepalen waar tijd en kosten kunnen worden bespaard. We noemen dit het MVP (Minimal Viable Product) principe. Hierbij stellen we de vraag: wat is echt noodzakelijk en wat zijn “nice-to-have” functies?

Bij Divtag hanteren we een efficiënte aanpak. We werken met twee multidisciplinaire teams bestaande uit frontenders, backenders (medior en senior) en een product owner, die elk hun eigen projecten beheren. Deze aanpak zorgt ervoor dat we kennis delen onder de verschillende ontwikkelaars, waardoor we het risico van een “single point of failure” vermijden. 

We begrijpen dat het delen van kennis met alle developers kostbaar kan zijn voor onze opdrachtgevers, maar stel je voor dat de enige ontwikkelaar  onverwachts niet beschikbaar is. Met ons systeem van kennisdeling en samenwerking blijven projecten soepel verlopen.

Hoe kunnen wij je van dienst zijn?

Wil je meer weten over hoe Divtag jouw bedrijf kan helpen bij de ontwikkeling van efficiënte SaaS-oplossingen en maatwerksoftware?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen kunnen we jouw digitale ambities realiseren, customer journeys optimaliseren en de efficiëntie van jouw bedrijf naar een hoger plan brengen en waar mogelijk ook nog een kostenbesparing realiseren

Plan een afspraak!