Maak een afspraak

Interview Divtag: Online Platformen

In dit interviewt gaan we het hebben over de verschillende aspecten van het runnen van een online platform. We nemen een kijkje in de voordelen tot de uitdagingen tijdens dit interview. Ook zullen we kijken naar wat er komt kijken bij het starten en onderhouden van een online winkel. Arno Klerks is een expert op het gebied van het ontwikkelen van online platformen. Hij zal ons inzicht geven in deze wereld en ons voorzien van waardevolle tips en advies. Of je nu een ondernemer bent die overweegt om een online winkel te starten of gewoon geïnteresseerd bent in de wereld van e-commerce. Dit interview zal je zeker interesseren.

blog-divtag-arno-klerks-online-platform

Liever luisteren?

De samenwerking met Divtag

Arno vertelt dat zijn eerste kennismaking met Divtag was via Jonathan, de oprichter van Divtag en tevens Arno’s huidige compagnon. Destijds was Arno eigenaar van een motorzaak en Jonathan begon net voor zichzelf. Arno vroeg hem om de software die hij had gebouwd te professionaliseren en dat was het begin van hun samenwerking.

Online platform: Motorparts-online.com

Arno Klerks is een Nederlandse ondernemer die al sinds zijn 22e actief is als ondernemer. Woonachtig in het prachtige Drunen met zijn vrouw en twee kinderen. Hij runt samen met zijn compagnon verschillende softwarebedrijven, waaronder een online platform voor motorfietsonderdelen genaamd Motorparts-online.com. In de Divtag Podcast, gehost door Nick, vertelt Arno over zijn eerste kennismaking met Divtag.

De start van een online platform

Arno legt uit dat hij in 2000 begon met het verkopen van zijn eigen onderdelen, maar pas in 2007 begon met het verkopen van onderdelen van andere handelaren. Dit was dus eigenlijk een online platform waar vraag en aanbod bij elkaar kwamen. Arno was een van de eersten die dit deed en het was destijds nog niet zo algemeen, maar inmiddels wel.

Arno investeerde veel tijd en energie in het platform en bouwde een steeds grotere voorraad op. Toen hij in 2009 begon met professionaliseren konden de handelaren ook zelf hun onderdelen invoeren, waardoor het aantal points of entry steeg en het platform kon gaan schalen.

Het platform, Motorparts-online, heeft een customer support die verantwoordelijk is voor het goed laten verlopen van alle orders. De rest van het systeem is zo geautomatiseerd mogelijk, waarbij repeterende stappen door software worden ondervangen. Arno en zijn compagnon runnen verschillende softwarebedrijven vanuit Drunen en Divtag is voor hen de softwarepartij die hun software bouwt, onderhoudt en verder uitbreidt.

Conlusie

Arno’s verhaal laat zien hoe belangrijk het is om te blijven investeren in je bedrijf en te blijven innoveren. Hij begon als een motorzaak, maar wist met zijn online platform voor motorfietsonderdelen een markt te creëren die destijds nog niet bestond. Dankzij zijn doorzettingsvermogen en innovatieve ideeën wist hij zijn bedrijf te laten groeien en uit te bouwen tot verschillende softwarebedrijven. Zijn verhaal inspireert om te blijven investeren in je bedrijf en te blijven zoeken naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

De voordelen van een online platform volgens Arno:

Opsomming van de uitdagingen van een online platform volgens Arno:

Hier zijn de drie tips van Arno:

Tot slot

In het interview met Arno hebben we veel geleerd over de wereld van online platforms. Arno deelt zijn kennis en ervaringen over de voordelen en uitdagingen van een online platform, evenals handige tips voor mensen die eraan denken om er een te ontwikkelen. Zijn inzichten over de lange termijnvisie, win-win situaties en het belang van goede software en samenwerkingen zijn zeker nuttig voor iedereen die deze stap overweegt. Al met al was het een informatief en inspirerend interview dat ons veel te denken geeft over de mogelijkheden van een online platform.

Heb je onze voorgaande podcastafleveringen nog niet beluisterd?

Ook interessant

Resultaten van onze klanten spreken voor zich.

Interview Divtag: Gebruikmaken van Tools

Interviews december 2, 2023

Succesvolle partnerships

Interviews september 12, 2022

Interview Divtag: Krapte op de arbeidsmarkt

Interviews maart 15, 2022

Benieuwd hoe wij de ontwikkeling van uw software zouden aanpakken?

Maak nu een afspraak bij ons softwarebedrijf in Drunen en u heeft snel duidelijkheid.

Maak een afspraak