Maak een afspraak

Wat is maatwerk software?

Als ondernemer ben je dagelijks bezig om je klanten zo goed mogelijk te bedienen. Je wilt dat dit op een efficiënte manier gebeurt en dat je inzicht krijgt in de data die je organisatie opbouwt en met deze inzichten uw concurrentie voor blijven. Waarschijnlijk heb je al diverse software systemen geprobeerd die bepaalde werkzaamheden ondersteunen. Maatwerk software is dan vast ook ooit ter sprake gekomen.

In veel gevallen zijn standaard softwarepakketten zo opgebouwd dat ze één doel nastreven op een gestandaardiseerde manier. Naast deze systemen zijn Excel bestanden, formulieren en andere bestanden binnen de organisatie ondersteunende factoren voor je bedrijfsprocessen. Maar je vraagt jezelf af of deze manier wel de juiste ondersteuning biedt…

Kan dit niet anders? En zou het niet fijn zijn als systemen onderling beter met elkaar zouden kunnen communiceren of zelfs tot één systeem samensmelten? Speciaal voor mensen die met deze vragen worstelen, is dit artikel geschreven. Op een heldere en eenvoudige manier leggen we uit welke mogelijkheden maatwerk software kan bieden en waar je op moet letten bij het opstellen van je wensen.

gratis_whitepaper_divtag_maatwerk_software_ontwikkeling

Wat is maatwerk software nou eigenlijk?

Zoals de term al doet vermoeden, is maatwerk software, software die op basis van uw wensen en input op maat wordt ontwikkeld en meegroeit met de verandering in de organisatie. Dit wil zeggen dat een ontwikkelaar of een team van ontwikkelaars, code schrijven wat leidt tot een programma dat je en/of je team kan gaan gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een administratieve applicatie zijn, maar ook bijvoorbeeld een online platform welke uw diensten ondersteunt. Maatwerk software bevat alleen functies die je gebruikt en doet precies wat je van de software verlangt.

Daarnaast ben je “eigen baas” van het systeem en bepaal je zelf welke functionaliteit wel of niet wordt toegevoegd.

Soms kan maatwerk software ook het koppelen van verschillende systemen aan elkaar zijn, of juist een uitbreiding op bestaande software. De mogelijkheden zijn eindeloos en er wordt vaak letterlijk gezegd: Als je het kunt verzinnen, kunnen we het voor je maken.

Maatwerk software = Software die voor je werkt! 

Maatwerk software komt in vele vormen en maten. Voordat je begint moet er goed in kaart worden gebracht welk proces of processen ondersteund of geautomatiseerd moeten worden, en hoe er efficiënter gewerkt kan worden. De software moet de uitdagingen in je organisatie gemakkelijker maken. Denk aan onnodige, herhalende processen: deze worden geautomatiseerd waardoor je je samen met je team kunt focussen op zaken die er écht toe doen en fouten worden voorkomen.

Conclusie

Maatwerk software is een flexibele oplossing dat de bedrijfsprocessen zo ondersteunt, dat aanpassingen in het proces niet nodig zijn. De documenten zoals je ze nu opmaakt, kunnen er hetzelfde uit blijven zien. De teams blijven werken zoals ze gewend zijn. Alles wordt echter efficiënter en informatie is sneller terug te vinden.

Meer blogs in aantocht…

Dit blog is een introductie op Maatwerk Software voor wie daar nog weinig kennis van heeft. De komende tijd zullen we in enkele nieuwe blogs dieper ingaan op specifieke aspecten van Maatwerk Software, zoals de voordelen, voorbeelden hoe het tot succes leidde, hoe je kunt identificeren of je wellicht een probleem op kunt lossen en waar je aan moet denken als je een software laat ontwikkelen.

Benieuwd hoe wij de ontwikkeling van uw software zouden aanpakken?

Maak nu een afspraak bij ons softwarebedrijf in Drunen en u heeft snel duidelijkheid.

Maak een afspraak